Goede doel – Beleef de zandbak

Iedereen heeft het recht om te leren. De Zandbak steunt Huize Ekklisia

Leren en ontmoeten, dat staat centraal bij Zomerfestival De Zandbak. Dit jaar geldt dat niet alleen voor Nederlandse professionals die zich met leren bezighouden. In 2018 gaat een deel van de opbrengst namelijk naar Huize Ekklisia, een kindertehuis in Suriname. Met het geld van De Zandbak krijgen deze kinderen óók de kans om te leren.

Met donaties van andere organisaties werd een klein en vervallen pand in Paramaribo verbouwd tot een groot vrijstaand huis. Ruimte genoeg voor zo’n vijftien kinderen, die geen thuis meer hebben omdat ze verstoten, misbruikt of wees zijn. ‘Mama Joyce’ vangt ze daar met alle liefde op.

De Zandbak zorgt voor leermiddelen en een docent.
Nu de kinderen een veilig thuis hebben, volgt de volgende stap om ze een goede toekomst te geven: onderwijs. Ooit zullen ze op eigen benen moeten staan en daarvoor is scholing nodig. De Zandbak draagt daar graag een financieel steentje aan bij, zodat Huize Ekklisia leermiddelen kan aanschaffen en een docent kan aanstellen.

Het doel? Lerend spelen en spelend leren voor iedereen.
Sanny van Essen en Ghita Hulster, organisatoren van De Zandbak: ‘Wij beleven elk jaar ontzettend veel plezier aan het samen leren en elkaar ontmoeten. Daar heeft iedereen recht op, vinden wij. Vandaar dat een deel van onze opbrengst naar dit doel gaat. Bovendien introduceren we dit jaar de speciale Zandbakbiertjes. De opbrengst daarvan gaat naar Ekklisia. Ook degenen die niet van bier houden staat het natuurlijk vrij om een donatie te doen. Ons doel? Ervoor zorgen dat alle kinderen van Huize Ekklisia lerend spelen en spelend leren.’

Wie kun je helpen?
Jean Luc bijvoorbeeld. Hij wil graag leren, maar er is geen geld voor het bijzondere onderwijs dat hij nodig heeft.
Weldonsia. Een pienter ventje dat het ver kan schoppen. Hij werd door zijn vorige leerkrachten voor Huize Ekklisia is aangemeld, omdat hij onder erbarmelijke omstandigheden op straat leefde.
Of Sylva. Haar vader is overleden en ze wil graag de MULO afmaken. Maar wie gaat dat betalen?

Wat kun jij doen om te helpen?

  • Kom leren en ontmoeten bij Zomerfestival De Zandbak.
  • Als je er toch bent: geniet van een speciaal Zandbakbiertje.
  • Investeer in onderwijs door een gift over te maken via onderstaand formulier.

Uiteraard houden we je op de hoogte van wat jouw donatie de kinderen van Huize Ekklisia heeft gebracht. Zien we je in De Zandbak?

Naam

Bedrijfsnaam

E-mailadres*

Bericht

Bedrag €*Tekst: Petra Noordhuis | Tekst en de rest